08-02-2014
Antal dage
7
Deltagere
4
Søg
FIND FAKTA OG HISTORIE OM TRYSIL


En skiferie i Trysil tilbyder varieret skiløb for hele familien. Med yderst velpræparerede piste er der rig mulighed for udfordring, uanset om du er nybegynder eller garvet skiløber. De tre børneområder vil med sikkerhed blive et hit for børnene, da der blandt andet er aktiviteter for børnene alle ugens dage. Den gode terrænpark vil snowboardere og freeriders helt sikkert også nyde godt af. Disse ting er blot nogle af grundene til at Trysil er Norges mest besøgte skisportsområde, til trods for at der kun er knap 3000 faste indbyggere i byen. En anden faktor som mange sætter pris på er sne-sikkerheden; i Trysil skal man aldrig frygte for, at ens skiferie går tabt på grund af mangel på sne, da der altid er sne i vintersæsonen. Skulle der imod alt forventning ikke falde ret meget sne, så har Trysil Ski Resort et af Nordeuropas bedste sne produktionsanlæg, som blot kræver minus 2 grader for at kunne producere sne. Skulle du have lyst til at tage en dag uden skiene klikket på, er der mange andre aktiviteter såsom vinter-paintball og et stort spa- og wellnesscenter.

Fakta Trysil:

- Nye kommercielle sengepladser: 600
- Samlede kommercielle sengepladser: 8.900
- Spisesteder: 29
- Spisesteder ved pistene: 21
- Spisesteder som serverer aftensmad: 20
- After-ski: 11
- Barer og pubs: 12
- Natklubber: 3

Historie

Folk har boet i Trysil i tusinder af år. De første beboere var jægere og fiskere, hvorefter der senere kom landmænd. Naturen var krævende, og de hårde vintre med tung sne kombineret med store distancer, gjorde skiløb til et nødvendigt transportmiddel.

Gæstfriheden fra beboerne i Trysil stod i skarp kontrast til den barske natur. Sognepræsten Axel Christian Schmidt beskrev i sin bog fra 1784 den typiske beboer således: ”Han har let til følelser, snakkesaglig og selskabelig, optimistisk, med et passioneret følelsesliv og livlig fantasi, godhjertet – og gæstfri, ofte ekstravagant”. Hvad grunden til beboerne i Trysils ekstreme gæstfrihed vides ikke helt præcist, men det menes at skyldes byens fjerne beliggenhed og isolation gjorde alle besøg mere værdsat. Selvom der i disse år strømmer turister til Trysil, er denne gæstfrihed stadig noget som kendetegner Trysil.

Tek. arrangør er danskbilferie.dk Dansk Bilferie